header jongens new.jpg

Publicatiedatum: dinsdag 27 maart 2018

Masterclass tafelbereidingen groot succes

Geschreven door J. Engelbertink Deltion College

Maandag 26 maart was een erg leuke dag voor de studenten van de Librijeklas (uit enthousiaste studenten samengestelde groep uit Luchtvaartdienstverlening, Zelfstandig werkend gastheer/kok,
(banket)Bakker en Horecaondernemer Manager).

Zij kregen onder leiding van Meestergastheer Robert Leussink, lid van de Société des Maîtres d'Hôtel (De Société des Maîtres d'Hôtel (SMH) is een vereniging van leidinggevende professionele gastheren
en gastvrouwen. Met hospitality hoog in het vaandel zorgen wij dat onze gasten zich thuis voelen. Een Maître d’Hôtel staat voor klantvriendelijke, kwalitatieve en onberispelijke service, van zichzelf en
zijn collega’s. Inlevingsvermogen, efficiëntie, gastgericht denken en leiding geven zijn de vereisten die een SMH Maître d’Hôtel moet hebben), een workshop tafelbereidingen.

Robert werd geassisteerd door zijn collega’s uit de praktijk. Alle studenten mochten onder leiding van een Maître 4 tafelbereidingen uitvoeren. Als start werd op wens van de gast een steak tartare
aan tafel bereid. Vervolgens een zeetong gefileerd, een sabayonsaus bereid (zonder dat het roereieren werden) en als klap op de vuurpijl werd het spekrandje van de entrecôte nadat deze
getrancheerd was, op smaak gebracht en geflambeerd met Cognac. De beelden spreken voor zich.

Na afloop van de workshop kregen de overige leden van de SMH met hun introducees een rondleiding over onze campus. Ze raakten onder de indruk van wat wij hier allemaal aan disciplines
hebben en hoe we daar vorm aan geven. Vooral de praktijksimulaties spreken tot de verbeelding. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner in ons vernieuwde restaurant, Lokaal038. Al met al
een zeer geslaagde dag met veel interactie. 

SMH hartelijk dank voor dit genereuze aanbod.

Bekijk het filmpje.

Bekijk de foto's.

terug naar nieuws