header home dame.jpg

Publicatiedatum: donderdag 18 oktober 2018

Prachtige jaardag in Giethoorn!

Zondag 16 september was het weer zover, de leden van de SMH, hun partners en de sponsoren verzamelden aan het begin van de middag brasserie De Witte Hoeve van Arie Willem en Natasja Vermeij. Hier is iedereen ontvangen met een heerlijke cocktail op basis van witte wijn en rood fruit of een overheerlijke Gin-Tonic. Bij het zien van een tractor kon Jim van der Hoff zich niet inhouden en moest even 1 van zijn passies laten zien! Hoe rij ik op een tractor!

Na het ontvangst zijn alle deelnemers opgestapt aan boord van een Gieterse rondvaartboot alwaar een accordeonist zijn kunsten vertoonde met “Oud Hollandse” liederen waar door alle aanwezige in volle borst werd meegezongen.

Niet iedereen kon dit waarderen! Op ongeveer de helft van de trip kon de plaatselijke palingvisser het gehalte aan volume niet op de juiste waarde schatten, want “Hier werd de paling onrustig van” hij zou het iedereen wel even laten zien, op dat moment haalde hij zijn netten omhoog met daarin…….o.a. de nieuwe Rosé Mousserende wijn van Bodega Salentein, Domaine Ott & Ladouchette Pouilly Fumé, dit met in het weiland verstopte culinaire versnaperingen deed vermoeden dat het prima ging met de paling!

Onder steeds luider gezang vervolgde de reis richting ** Restaurant De Lindenhof alwaar iedereen werd getrakteerd op pure gastvrijheid!! Een zeer uitgebreid uitleg over hun eigen groenten en kruiden vanuit hun eigen tuin. Naast deze tuin hebben ze diverse suites en een prachtige beeldentuin/terras aan de achterzijde van het restaurant. Bij enkele kleine gerechtjes en bijpassende wijnen kreeg iedereen een uitgebreid uitleg en rondleiding door de keuken (grootscheeps verbouwd) het restaurant en de prachtige wijnkelder! Tot voor kort kookte men hier vanuit een keuken van ongeveer 15-20m2 met 6 koks! Gelukkig wel met een grote vlag van “ons aller Ajax”! Aangezien dit 1 van de hoogtepunten van de dag was zal iedereen begrijpen dat het afscheid hier iedereen zwaar viel….Restaurant de Lindenhof BEDANKT!!

Op naar de muzikale rondvaart voor de terugtocht naar De Witte Hoeve, alwaar het Jaardiner van start zou gaan. Prachtig opgedekte tafels stonden klaar, samen met de vriendelijke bediening is hier een werkelijk prachtig diner gestart. Het begin een proeverij van Vitello Tonato, Terrine van Ganzelever, Coquille St-Jacques en Sashimi van tonijn. Als tussengerecht is er Bisque met Hollandse garnalen geserveerd, die zeker met de bij toeval ook geserveerde Bisque bij de Lindenhof kon tippen!

De grote showtafel in het midden van de Brasserie deed al vermoeden dat er iets op stapel stond…met de binnenkomst van diverse trancheermessen en snijplanken kwam de aap uit de mouw, diverse Maîtres hebben hun kennis getoond met de tafelbereiding, het trancheren van Boeuf Wellington. En ook hier de cuisson was perfect! Als afsluiting werd er een combinatie van diverse sorbets en kazen geserveerd met een Tokaij 5 Puttonjos en een overheerlijke Tawny Port, overigens werden de prachtige gerechten begeleid door diverse wijnen van Fourcroy. Het diner werd begeleid door een “Vinyl DJ” en een “Vermakelaar” zoals hij zichzelf noemde een daadwerkelijke kunstenaar in het vermaken van de gasten met diverse humoristische goocheltrucs, een wiskundige onmogelijke voorstelling en met als klap op de vuurpijl een “vuur spuug act” achter het restaurant, tussen de “Gieterse Rieten daken….”

Na het diner kreeg een ieder als afsluiting een heerlijke koffie, van Peeze en stond er een Goody Bag klaar voor een ieder! Voor enkele leden was het Gieterse avontuur nog niet voldoende, en is er nog een kort bezoek gebracht aan De Fanfare, de 2e zaak van Gieterse Horeca tycoons Arie Willem en Natasja!

Al met al moet er gezegd worden dat iedereen een prachtige dag hebben beleefd, verzorgd door het team van de Witte Hoeve, Restaurant de Lindenhof en het entertainment. De bediening van de Witte Hoeve, die bij het begin van de dag en het diner iets wat zenuwachtig was voor het “veeleisende” publiek omdat die allemaal weten hoe alles hoort…. Nou het heeft niemand aan iets ontbroken, en wat een fijne gastvrouwen! TOP

Ook is er deze dag stil gestaan bij het komend vertrek van onze voorzitter Ari Bijkerk, die na een zeer lange periode als bestuurslid en later voorzitter het stokje gaat overdragen aan het einde van het jaar. Alle leden hebben Ari bedankt en Jacqueline Bijkerk uiteraard met een prachtige bos bloemen in het zonnetje gezet.

Via deze weg willen we de volgende personen en organisaties bedanken voor het mede mogelijk maken van deze dag:

Sligro, Peeze Koffiebranderij, Spadel, Arie Willen en Natasja Vermeij, Restaurant De Lindenhof, De evenementen Commissie SMH, en het gehele team van Brasserie de Witte Hoeve!

Er zijn vele foto's gemaakt! Klik hier.

terug naar nieuws