header home dame.jpg

Publicatiedatum: donderdag 2 februari 2017

Nieuw lid Patrick Hagen stelt zich voor

Patrick Hagen is geboren in een familie van succesvolle restaurateurs van meerdere restaurants. Zijn begrip van eisen en het niveau van betrokkenheid  welke vereisten zijn om is succesvol te zijn in de horeca ontwikkelde hij snel, hij zag immers uit eerste hand de inspanning, toewijding, en lange werktijden van zijn ouders. Terwijl aanvankelijk te geloven dat hij niet in de voetsporen van zijn ouders zou volgen, vond Patrick zijn liefde voor de Hotelerie tijdens zijn tijd in de Verenigde Staten. In 1988 begon hij bij Host Marriott, maar vooral bij Westin Hotels and Resorts 1990, in de San Francisco Bay Area en al snel besefte dat hij het genot van het tempo, de interacties met een steeds veranderende scala aan gasten, de eisen die aan hem werden gesteld om persoonlijk goed in zijn werk te zijn, en de druk om zicht voortdurend verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Patrick zag de enorme kansen in de branche en realiseerde zich dat meer kennis en ervaring hem zou helpen zijn nieuwe vak onder de knie te krijgen. Hij besefte ook dat het werken in verschillende hotels de sleutel was tot het echt begrijpen van de industrie. Door ervaring op te doen in diverse Hotels van high-end, 5-Sterren Hotels, 1000 kamer – downtown hotel,  300 kamer suburban - business Hotels tot kleinere boutique-stijl hotels, maar altijd met dezelfde doelstellingen – het bieden de beste service , het ontwikkelen van het personeel, en altijd het verbeteren van de bijdrage aan de winst. Gedurende Patrick's hotel carrière heeft hij verschillende managementfuncties bekleed. Met Rooms Division posities, een bijzondere achtergrond in Food en Beverage, en succesvolle General Manager rollen zowel in de Verenigde Staten en Europa met een aantal van de beste bedrijven in de industrie, zoals  Westin, Fairmont, Marriott, Cirque du Soleil en Sol Meliá en Radisson Blu.

Na een uitdagende tijd, gedomineerd door echtscheiding en een burn-out is de beslissing gevallen om het leven toch maar iets anders aan te pakken, een klein hotelletje aan de rand van Nürnberg was de uitkomst. 36 Kamertjes, Hotel-Garni, eigenlijk niets bijzonders, ‘back to basics’, goede kamers, super ontbijt, persoonlijke service. Tot Patrick in 2014 Natalie weer tegen het lijf loopte. De twee kenden elkaar al van de basisschool en al snel ontpopte zich een liefde.

Natalie wou met haar dochter niet naar Duitsland verhuizen, vandaar dat de keuze voor Patrick en zijn dochter makkelijk was om na meer dan 25 jaar weer terug naar Nederland te gaan. Terug naar Oldenzaal waar hij als kind opgroeide. De zoektoch naar een passende bezigheid bleek uitdagender  als gedacht. Na drie keer voor een dichte deur te hebben gestaan bij de J&H Winebar in Oldenzaal- op zoek naar een goed glas wijn, kwam de gedachte van Patrick: “misschien moet ik zoiets doen”.

Dat was geboorte van zijn wijnbar VINDOM.  Gelegen direct onder de toren van de St. Plechelmus baseliek. VINDOM een samevoeging van ‘Vin’ - wijn en ‘Dom’ latijn voor huis, kerk – de baseliek. Een klein tentje, nog geen 35 m², volgens de Nederlandse wet niet eens groet genoeg voor een horeca vergunning. Een keuken van 123 cm² en circa 20 zitplaatsen zijn de coulise voor één van de gezelligste huiskamers van Nederland. Goede (betaalbare) wijnen, huisgemaakte gerechtjes, persoonlijke aandacht, zorgen ervoor dat mensen als gasten komen en als vrienden vertrekken.

Tot snel in Oldenzaal’s oudste en gezelligste wijnbar!

terug naar nieuws