header jongens new.jpg

Publicatiedatum: maandag 6 augustus 2018

Tour de Amsterdam succes!

De SMH op bezoek in Amsterdam!
Begin juli is de SMH allerhartelijkst ontvangen bij de Sligro vestiging in Amsterdam voor een ontbijt en presentatie/rondgang langs diverse afdelingen alwaar de aanwezige leden een proeverij kregen van diverse gerechtjes/lekkernijen. Paul Swartjes de vestigings directeur en Bob Stapel, National Accountmanager gaven een uitgebreide indruk van alle mogelijkheden van de Sligro en tevens een uitleg over de nieuwe samenwerking met de bezorging van Heineken door geheel het land, waardoor er nu echt nog maar 1 vrachtwagen en 1 factuur nodig is voor de belevering van de gehele Food en Beverage! 

In de loop van de ochtend zijn we met z’n allen (ruim 20 leden)met frisse moed vanuit de Sligro op de fiets richting de 1e locatie gereden, Restaurant C in de Wi”Baut” straat in Amsterdam. Hier hebben we een uitgebreide uitleg gekregen over de manier van werken alhier, zij hebben als misschien wel de enige horeca locatie van Amsterdam géén personele problemen. De uitleg die ervoor werd gegeven is dat ze net iets meer loon betalen als collega’s en dat er met name diverse functie’s door mond op mond reclame onder de grote getale aanwezige studenten in de buurt het een natuurlijk verloop heeft. Uniek aan deze locatie is dat men hier werk met diverse Sous-vide bereidingen en dat ze het begin punt is van diverse “pop-up” restaurants “Baut” genoemd naar de Wibautstraat in de Hoofdstad.

Met tijdelijke vergunningen hebben zij op A locaties tijdelijke restaurant geopend denk dan aan: Het voormalige V&D gebouw op het Rokin, de voormalige Citroën garage op het Stadionplein ( bij het Olympisch stadion) enige nadeel van dit systeem geven zij aan zijn de opstart (investeringen) tegenover de vaak korte duur van de locatie. Op dit moment heeft Michiel van Eerden, Patron-cuisinier diverse lokaties in Amsterdam. Na een lunch menu geserveerd op het zonnige terras stonden de fietsen weer te wachten……. 

Vanuit de Wibautstraat zijn wij naar de bekende Albertcuyp markt gefietst alwaar wij in deze voormalig arbeiders buurt diverse lokaties kort hebben bezocht met als 1 van de toppunten de avocado HYPE die er nu heerst bij de AVOCADOSHOW…..letterlijk staan de gasten in de rij om hier te eten…door “de pijp” langs o.a. de restaurants van Alain Caron en zijn famile en tevens de werkgever van ons Lid Ed Selles en naar een pacht locatie voor een fijn drankje en een culinair frietje…bij PAR HASARD op dit moment een Hype in Amsterdam…een bezoekje waard. Diverse bereidingen van het al oude frietje…op naar de volgende geplande stop het wel bekende Amsterdam American Hotel! 

Onder toezicht van de BOA’s van Amsterdam die het Leidseplein fietsvrij willen houden hebben we netjes onze fietsen geparkeerd in de daarvoor bestemde fietsvakken tegen over dit prachtige hotel alwaar wij door Peter Gast en zijn partner allerhartelijkst werden ontvangen op wederom een zon overgoten terras! Hier kregen we bij toeval wederom een zelfde Nederlandse witte wijn van de Kleine Schorre uit Zeeland geserveerd. Dit werd direct vakkundig opgelost door de sommelier. Hier kregen we een uitleg over de grootscheepse verbouwing van het Café Americain. Er zijn hier diverse aanpassingen gedaan aan het interieur en uitstraling van de gerechten, die het team van het Café Americain op de nodige kritieken van vaste gasten is komen te staan. Naar onze mening onterecht, in het midden van het café is een prachtge Bar gecreëerd waar diverse cocktails, Gins, Distilaten en prachtige wijnen uitgestald staan. De gerechten zijn verfijnd en de service zeer vriendelijk…en ja de “Harrie Mulisch” leestafel is niet meer. De allure is er nog steeds! Team Americain heb geduld…..met passie komen jullie er wel! Jullie zijn op de goede weg!

Ondanks dat we zeer uitgebreid in de watten zijn gelegd bij “Het Americain” zijn we voor een “Foto Finisch” door het Vondelpark, Amsterdam Oud-Zuid richting het Rijksmuseum gereden voor een groepsfoto om inmiddels in de vroege avond voor een presentatie ons te melden bij Peter Lute bij zijn restaurant ARC by LUTE in het geheel vernieuwde Pestana Hotel in het voormalige Stadsarchief aan de Amstel. Peter Lute heeft hier een uitgebreide uitleg gegeven over zijn projecten in o.a. Ouderkerk aan de Amstel, Muiden ( de Kruidfabrieken) misschien wel bekend van het televisie programma Superstarchef. Hier hebben we de rondgang door onze hoofdstad afgesloten met wederom 2 gerechtjes op hoog niveau op het prachtige terras onder de monumentale boom. Vanuit het restaurant waren we netjes op tijd terug bij de Sligro om de fietsen in te leveren en bij te komen van deze prachtige dag, goed voor de opgedane kennis van diverse concepten, goed voor de conditie….jammer van de spierpijn de volgende dag! 

Mede namens het bestuur wil ik graag alle onderstaande personen bedanken voor het (mede) mogelijk maken van deze geslaagde dag!

- Nicolette Dijsselhof, Peter Gast & Partner namens Café AmericaiMichiel
- Michiel van Eerden & Team namens Restaurant(s) C en Baut
- Peter Lute namens, Restaurant ARC by Peter Lute
- Paul Swartjes & Bob Stapel namens de Sligro & Sligro Amsterdam
- Arie Willem Vermeij namens de SMH

Met vriendelijke groet.
Marcel Hompe

Kijk voor meer foto's hier.

terug naar nieuws